dunne film/amorf

Thin film

 

PandMet de komst van de Thin-Film technologie (CIS Koper-indium-sulfide) is het mogelijk weer mooie panelen te maken. Want laten we eerlijk zijn, Mono of Poly modules hebben dan wel grotere rendementen per oppervlak, echt mooi zien ze er niet uit. Het tweede voordeel van deze Thin-Film techniek is dat er geen grote invloed op de instraalhoek meer is. Panelen kunnen dus makkelijker vlak op daken of verticaal tegen wanden worden gemonteerd. Het derde voordeel is dat bij Poly en Mono technieken donkere kleuren worden gemeden. Dit omdat donkere kleuren de module opwarmen en daarmee het rendement negatief beïnvloeden. De Thin-Film techniek wordt niet negatief door warmte beïnvloed, waardoor de kleur zwart gebruikt kan worden als vormgeving.

 

 

 

Thin-Film Amorphous:


Thin-Film AmorphousIn tegenstelling tot de CIS modulen wordt hier gebruik gemaakt van een laagopbouw glas, silicone en silicium. Door het uithardingsproces ontstaat een mooie rood/roestbruin-achtige egale kleur. Het voordeel van deze procedure is dat we het tijdens de productie kunnen behandelen met een laser. Op de plaatsen waar de laser de lagen geheel doorboort, ontstaat een flinterdunne opening door de lagen heen. Bij het wegsnijden of weghalen van de laag ontstaat een Thin-film module waar we de mogelijkheid hebben om doorheen te kijken. De amorphous modulen zijn rood/ roestbruin van kleur en daarom uitermate geschikt voor gevelmontage waarbij kleur een rol kan spelen. Door gebruik te maken van gehard glas krijgt het paneel een hooglans afwerking.:
Door de rode kleur zal het paneel in mindere mate opwarmen. Voor de werking of het rendement van het paneel heeft dit GEEN nadelige gevolgen. We kunnen daarom met een gerust hart gebruik maken van donkere kleuren voor de rand. Wat net zo belangrijk is bij het inzetten in luifels en façades is de goede warmte isolatie